dinsdag 22 juli 2014

Erfgename van Winterwood van Sarah Ladd

Erfgename van Winterwood van Sarah Ladd

"Gezegend is de man die op de Heere vertrouwt, wiens vertrouwen de Heere is. Hij zal zijn als een boom, die bij water geplant is, en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop. Hij merkt het niet als er hitte komt, zijn blad blijft groen. Een jaar van droogte deert hem niet, en hij houdt niet op vrucht te dragen." (Jeremia 17:8)


Deze vakantie heb ik onder andere de roman, de erfgename van Winterwood, in mijn koffer gestopt. We hadden tien dagen vakantie maar na drie dagen had ik het boek al uit. De roman is vlot geschreven en meteen vanaf het begin word je het verhaal ingetrokken. Het blijft tot het einde spannend. Door de vele spannende klifhangers is het boek moeilijk weg te leggen. Een prachtig verhaal met een mooie boodschap. 

De erfgename van Winterwood speelt zich af in Engeland begin van de 19de eeuw en gaat over de jonge Amelia Barret die na de dood van haar ouders de enige erfgename van het landgoed Winterwood is. Haar oom en tante hebben de zorg voor haar op zich genomen en daarmee ook het beheer van haar erfenis. Pas na haar huwelijk zal ze daar aanspraak op kunnen maken. Vlak voor haar huwelijk met Edward Littleton belooft ze haar stervende vriendin om voor haar dochtertje Lucy te zorgen. Een belofte met grote gevolgen want haar verloofde wil onder geen beding het kind van een ander laten meedelen in de erfenis. Door deze zelfzuchtige houding gaat ze haar verloofde met andere ogen bekijken en komt er heel langzaam achter wie hij werkelijk is. Ze moet keuzes maken met grote gevolgen. Keuzes die verder reiken dan alleen haar eigen leven. Niet langer laat ze haar toekomst gijzelen door haar verleden en haar angsten. Ze besluit te trouwen met de vader van Lucy, de voor haar onbekende kapitein Sterling, maar dan verdwijnt Lucy.

Sarah E. Ladd is schrijfster van historische romans en heeft daar al verschillende prijzen mee gewonen. De erfgename van Winterwood is het eerste deel van een serie over het Engeland van de 19de eeuw. Liefde voor boeken had Sarah al van jongs af aan. “Elk woord heeft een melodie. Elke zin heeft een ritme”. Verhalen roepen emoties op en kunnen levensveranderd zijn. Deze waarheid heeft Sarah Ladd al sinds haar vroege jaren geïntrigeerd. Ze verslond literatuur en poëzie. Austen, Alcott, Wordsworth: geen stuk van de literatuur liet ze onaangeroerd. Samen met haar man en dochtertje woont ze in Indiana, Verenigde Staten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...