zondag 6 juli 2014

Stille liefde van Wanda E. Brunstetter



De HEER, je God, zal in je midden zijn, hij is de held die je bevrijdt.
Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in zijn liefde zal hij zwijgen,
in zijn vreugde zal hij over je jubelen.
(Sefanja 3:17)

Zwijgen of jubelen. De liefde bekennen is ontzettend eng. Wat als de ander jouw liefde niet beantwoord? Je stelt je kwetsbaar op. Vooral als je al eens gekwetst bent dan kijk je wel uit. Soms kunnen alleen ernstige gebeurtenissen de muren van ons hart afbreken. 

Stille liefde is een roman over een Amish gemeenschap  in Topeka, Indiana. Jolene Yoder is na een ongeluk met een busje haar gehoor kwijtgeraakt. Ze mag twee jaar later als gebarentaaldocente twee dove kinderen onderwijzen in gebarentaal en liplezen. Haar nichtje Ella probeert Jolene te beschermen tegen hartenbreker Jake, die haar andere nicht Loraine heeft verruild voor het geluk op een paardenfokkerij in Montana. Als hij weer opduikt en belangstelling toont om gebarentaal te leren vermoedt Ella dat hij een oogje op Jolene heeft. Maar het tegendeel blijkt waar. 
Jolene heeft daarentegen een oogje op haar nieuwste leerling Lonnie Hershberger maar hij voelt zich door zijn handicap niet geschikt als haar man. Door een heftige gebeurtenis ontdekt hij dat hij waardevol kan zijn als hij zijn leven in Gods handen legt. Stille liefde is een realistische Amish roman die veel verrassende wendingen kent.

Wanda Brunstetter is auteur van bijna 70 romans over de Amish. Hierdoor hebben al miljoenen lezers hun hart verloren aan deze levenswijze. Wanda's fascinatie voor de Amish ontwikkelde zich toen ze haar echtgenoot, Richard ontmoette. Richard groeide op in de Mennonieten gemeenschap. Ook haar eigen voorouders hebben een Amish achtergrond. De liefde voor de levensstijl van de Amish is in elk hoofdstuk duidelijk merkbaar.

De roman Stille liefde ademt de pure eenvoud van het Amish bestaan. Een boek om heerlijk in weg te dromen. Door de korte hoofdstukken is het makkelijk leesbaar en als het verhaal je eenmaal te pakken heeft dan lees je het boek in één keer uit. Warm aanbevolen. Zeker ook voor de lange winteravonden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...