zondag 27 juli 2014

Terug uit Vikingland

 
 
We hebben met het gezin een heerlijke vakantie achter de rug. Via een site "kamperen bij de boer" in Denemarken kwamen we terecht op een minicamping in Hemmet, West Jutland.  Hendrik en Rita Spijkerman runnen naast een melkveehouderij een camping/natuurschool. Het is natuurlijk geen school, maar voor de verplichte vergunning die men in Denemarken moet hebben, moet aan enkele educatieve voorwaarden worden voldaan. Voor de kinderen is het wel leuk om zo de boerderij te leren kennen.De minicamping ligt vlakbij het Ringkobingford en de Noordzee.De reis erheen was lang maar ging verder zeer voorspoedig. We waren om 6:30 vertrokken en om 15:00 waren we op de bestemming. Vermoeit en warm rolden we uit de auto. Nu nog de tent opzetten. Gelukkig geen ingewikkelde tent. Tien dagen in een tent? Ik hield mijn hart vast maar het is me 100% meegevallen. We hadden gelukkig mooi weer.


Terwijl we de tent opzetten gingen de jongens spelen met de kinderen die al op de camping stonden. Zowel Jonathan als Daniël kregen een vriendje waar het mee klikte. Dat was precies waar ze thuis nog voor gebeden hadden. 's Avond na het eten werden we door onze overburen uitgenodigd om de wedstrijd Nederland-Brazilië te kijken. Gezellig gepraat en het bleken ook Christenen te zijn. Ook de eigenaars van de camping waren tot gelovig en zo hadden we veel mooie gesprekken en bemoedigingen. Wauw zo bijzonder.


De volgende dag zijn we naar een Vikingdorp geweest. Denemarken staat bekend om de Vikingen. Interessant om te zien hoe de huizen werden gebouwd. Welke materialen ze gebruikten. Vanaf 980 heeft Vikingkoning Blauwtand (de naam Bluetooth komt hier vandaan)  zich bekeert tot het Christendom en zo keerden ze zich af van hun afgoden en  kwamen er kerken in het land. De jongens wilden de winkel wel leegkopen maar dat was een beetje te duur.We zijn natuurlijk naar Legoland geweest samen met onze nieuwe overburen. Het was ondanks dat het deze dag een beetje regende ontzettend druk. 't Is dat de jongens er graag heen wilden maar Legoland is te vergelijken met de Efteling en Slagharen. Lange rijen voor attracties die ze daar ook hebben. Het leukste was nog het Mardurodam van Lego. Er was gezegd dat je 2 dagen nodig had om het park te bezoeken maar na 1 dag hadden we het echt allemaal wel gezien. Pff wast een drukte. Ik houd daar helemaal niet van.
De rest van de vakantie hebben heerlijk de omgeving rondgetoerd. Om het Fjord gereden, een vliegtuigmuseum bezocht en bijna elke dag aan het strand gezeten. Als je nog een leuke vakantie zoekt dan is minicamping Houmgaard echt een aanrader.Polsemix Patat met worstjes2 opmerkingen:

  1. Een onbekend land voor mij. Maar zoals jij het beschrijft is het er mooi. Fijn dat de kinderen vriendjes kregen. En die patat, mjam, lijkt me lekker op deze manier.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...