donderdag 19 april 2012

Chocolade/ nootjeskoek

Weer een lekker (Montignac) recept klaargemaakt met de jongens. Met (h)eerlijke chocola want dat moet van mijn oudste zoon en dat is ook zo. Dan smaakt het nog lekkerder. Het was een heel karwei die nootjes malen. Ik heb geen keukenmachine maar wel een hakblokje van Ikea met een dubbel wiebelmes. Fanatiek werd er gewiebeld en al snel (dik kwartier) waren de nootjes klein. Toen ging alles heel snel en stond de koek klaar te worden in de oven. Hmmm het rook in ieder geval goed. Het resultaat was heerlijk maar machtig. De jongens konden er niet van afblijven. Hmmm Montignac. De koek moest zelfs mee naar school. En zo is het gekomen...de koek is alweer op.

Het recept:

Chocalade/ nootjeskoek

225 gram pure chocolade
200 gram boter
2 tl vanille-extract
100 gram fructose
3 eieren
175 gram gemalen amandelen
100 gram gehakte walnoten

Smelt in een pan met dikke bodem op laag vuur de chocolade met de boter. Neem de pan van de warmtebron, roer er het vanille-extract en de fructose door en laat het mengsel iets afkoelen.

Klop er geklutste eieren, gemalen amandelen/ walnoten door.

Doe het beslag in de bakvorm en bak in 25-30 minuten gaar.







1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...