donderdag 11 april 2019

32. Zefanja, Maranatha

Zefanja spreekt over de dag van de Heer.

"Alles zal ik van de aardbodem wegvagen – ​spreekt de Heer. Mens en dier zal ik wegvagen. Ik zal de vogels aan de hemel wegvagen en de vissen in de zee, alles wat de zondaars ten val heeft gebracht. En ik laat de mensen van de aardbodem verdwijnen – ​spreekt de Heer...Zwijg voor het aangezicht van de Here Here, want nabij is de dag des Heren; want de Here heeft een offermaal bereid; Hij heeft zijn genodigden ​geheiligd. " (Zefanja 1)

Ook in het nieuwe testament spreekt Petrus over deze dag. 

"De ​Heer​ is niet traag met het nakomen van zijn belofte, zoals sommigen menen; hij heeft alleen maar geduld met u, omdat hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat. De ​dag van de ​Heer​ zal komen als een ​dief. De hemelsferen zullen die dag met luid gedreun vergaan, de elementen gaan in vlammen op, de aarde wordt blootgelegd en alles wat daarop gedaan is komt aan het licht. Als dit allemaal op die manier te gronde gaat, hoe ​heilig​ en vroom moet u dan niet leven, u die uitziet naar de dag van God en het aanbreken daarvan bespoedigt! Die dag gaan de hemelsferen in vlammen op, en de elementen vatten vlam en smelten weg. Maar wij vertrouwen op Gods belofte en zien uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar ​gerechtigheid​ woont."(2 Petrus 3)

God kan de zonde niet ongestraft laten. Schaamteloos volgen de volken zijn eigen onrechtvaardige en hoogmoedige wegen. Ze denken dat God niet bestaat. God doet geen goed en ook geen kwaad. Ze hebben ook geen oog voor hun medemens. God haat hun zorgeloze hoogmoed. Het oordeel over hun werken zal komen. Maar...Er is hoop.

"Dan zal ik de lippen van de volken ​rein​ maken, zij zullen de naam van de Here aanroepen, ze zullen hem dienen, zij aan zij....

Jubel, vrouwe ​Sion, zing van vreugde, Israël, juich met heel je ​hart, vrouwe ​Jeruzalem! De Here heeft het vonnis over jou tenietgedaan en je vijand verdreven. De Here, de ​koning​ van Israël, is in je midden, je hebt geen kwaad meer te vrezen. Op die dag zal men tegen ​Jeruzalem​ zeggen: ‘Wees niet bang, ​Sion! Laat de moed niet zinken!’ De Here, je God, zal in je midden zijn, hij is de held die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in zijn ​liefde​ zal hij zwijgen, in zijn vreugde zal hij over je jubelen." (Zefanja 3)

De Here is in hun midden gekomen (Immanuël: God met ons). God zelf zal redding brengen, niet alleen voor zijn eigen volk maar ook voor de volken om hen heen. Deze volken zullen als eerste de Here aanroepen. God aanbidden en offers brengen. Israël zal zich niet meer hoeven schamen voor zijn zonden. Wij zullen allemaal geoordeeld maar vinden werkelijke verlossing in Christus. Hij die ons gered heeft van het komende oordeel en de dood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...